- 0 Like
- 0 / 5
- Difficulty: Easy
- 9
-
Timp de preparare30 min
-
Timp de gatire20 min
-
Servire10
Aceasta rulada este genul de desert care arata spectaculos si cucereste de la prima felie. Blatul pufos de cacao, crema catifelata de vanilie si glazura intensa de ciocolata se imbina perfect intr-un echilibru de gusturi si texturi.
Feliata, asa cum se vede si in fotografie, dezvaluie un contrast superb intre miezul galben-auriu al cremei si blatul de ciocolata, moale si aerat.
Ingredients
Crema de vanilie
Blatul
Glazura
Directions
Aceasta prajitura este un desert elegant, potrivit pentru mesele festive, pentru sarbatori sau pur si simplu pentru acele zile in care vrei sa oferi ceva special familiei tale.
Crema de vanilie. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana cand se deschid putin la culoare. Se adauga faina cernuta si laptele in care ati dizolvat zaharul vanilat. Compozitia se pune la fiert in bain-marie pentru aproximativ 15 minute, pana cand se ingroasa si capata consistenta unei smantani. Crema obtinuta se lasa sa se raceasca complet, amestecand din cand in cand, pentru a ramane fina si neteda.
Blatul. Albusurile se bat spuma cu un strop de sare. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga cacaua si faina cernuta. Amestecati bine, astfel incat sa nu ramana cocoloase. Incorporati albusurile batute, amestecand usor, de jos in sus, pana obtineti o compozitie aerata si omogena. Compozitia se coace in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt, timp de aproximativ 20 de minute, la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.
Glazura. Cat timp blatul este la cuptor, se prepara glazura. Zaharul, cacaua, faina si apa se amesteca bine, pana obtineti o crema groasa, ca o smantana. Daca este prea densa, se mai adauga putina apa. Compozitia se fierbe in bain-marie pana se topeste complet zaharul, aproximativ 5–7 minute, pana devine lucioasa. Apoi se mai fierbe aproximativ 1 minut la foc mic, amestecand continuu. Se lasa deoparte pana se raceste complet. Separat, untul se freaca foarte bine, apoi se adauga pe rand galbenusurile, unul cate unul. Peste aceasta compozitie se adauga glazura de cacao racita si se amesteca pana devine fina si omogena.
Asamblare. Cand blatul este complet racit, se intinde uniform crema de vanilie peste el. Cu ajutorul hartiei de copt, blatul se ruleaza strans, formand o rulada frumoasa. Rulada obtinuta se imbraca in glazura de cacao, acoperind-o complet.
Aceasta rulada de ciocolata cu crema de vanilie este genul de desert care aduna familia in jurul mesei si creeaza amintiri frumoase. Este fina, aromata si spectaculoasa, perfecta pentru momente speciale sau pur si simplu pentru un rasfat binemeritat. Spor la gatit si pofta buna!
Poate ti-ar placea si
Ruladă cu crema de vanilie
Ingredients
Crema de vanilie
Blatul
Glazura
Follow The Directions
Aceasta prajitura este un desert elegant, potrivit pentru mesele festive, pentru sarbatori sau pur si simplu pentru acele zile in care vrei sa oferi ceva special familiei tale.
Crema de vanilie. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana cand se deschid putin la culoare. Se adauga faina cernuta si laptele in care ati dizolvat zaharul vanilat. Compozitia se pune la fiert in bain-marie pentru aproximativ 15 minute, pana cand se ingroasa si capata consistenta unei smantani. Crema obtinuta se lasa sa se raceasca complet, amestecand din cand in cand, pentru a ramane fina si neteda.
Blatul. Albusurile se bat spuma cu un strop de sare. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga cacaua si faina cernuta. Amestecati bine, astfel incat sa nu ramana cocoloase. Incorporati albusurile batute, amestecand usor, de jos in sus, pana obtineti o compozitie aerata si omogena. Compozitia se coace in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt, timp de aproximativ 20 de minute, la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.
Glazura. Cat timp blatul este la cuptor, se prepara glazura. Zaharul, cacaua, faina si apa se amesteca bine, pana obtineti o crema groasa, ca o smantana. Daca este prea densa, se mai adauga putina apa. Compozitia se fierbe in bain-marie pana se topeste complet zaharul, aproximativ 5–7 minute, pana devine lucioasa. Apoi se mai fierbe aproximativ 1 minut la foc mic, amestecand continuu. Se lasa deoparte pana se raceste complet. Separat, untul se freaca foarte bine, apoi se adauga pe rand galbenusurile, unul cate unul. Peste aceasta compozitie se adauga glazura de cacao racita si se amesteca pana devine fina si omogena.
Asamblare. Cand blatul este complet racit, se intinde uniform crema de vanilie peste el. Cu ajutorul hartiei de copt, blatul se ruleaza strans, formand o rulada frumoasa. Rulada obtinuta se imbraca in glazura de cacao, acoperind-o complet.
Aceasta rulada de ciocolata cu crema de vanilie este genul de desert care aduna familia in jurul mesei si creeaza amintiri frumoase. Este fina, aromata si spectaculoasa, perfecta pentru momente speciale sau pur si simplu pentru un rasfat binemeritat. Spor la gatit si pofta buna!


Leave a Review